View Single Post
Stary 04-12-2018, 20:39   #190
dizel1982
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 face lifting - pierwsze zdjęcia i informacje

Jutro jeszcze wybiorę się do Bemo Motors. Może będą mieli jakieś info czy będzie to mondeo i od kiedy będzie można zamawiać bo nie ukrywam że na przełomie stycznia/lutego chciałbym dokonać już zamówienia.

--EDIT--
A jeszcze Panowie takie pytanie. Czy orientujecie się może czy Ford w nowym mondeo wprowadzi jakieś nowe, fajniejsze fotele? Nie mówię że te obecne są złe bo spotykałem się z gorszymi ale brakuje mi jednak czegoś bardziej że tak to nazwę otaczającego kierowcę. Nie będę tu stawiał za przykład marek premium ale myślę że taką marką którą śmiało można postawić obok Forda jest Opel. Opel ma te fotele wręcz rewelacyjne. Bez trudu idzie je tak wyregulować aby znaleźć idealną pozycję. Oczywiście mowa o tych fotelach AGR. Mają świetne trzymanie boczne, te kubełki są dość głębokie. Siedzisko też super trzyma na boki. W Fordzie o ile jeszcze trzymanie boczne oparcia ujdzie o tyle siedzisko już nie trzyma tak dobrze. Chyba że w wersji Vignalne a pakiecie Lexury Seata są nieco inne fotele ale nie sądzę bo wersja demonstracyjna (nie Vignale) którą miałem przyjemność jeździć miała ten pakiet i fotele były po prostu normalne. Boli mnie tez krótkie siedzisko. Mam ponad 190cm wzrostu i zawsze mam ten problem że po dłuższej jeździe nogi bez odpowiednie podparcia są zmęczone. Szkoda że nie mają w opcji czegoś bardziej na wypasie. Przecież zrobienie dobrych foteli to nie jest jakiś rocket science.

Ostatnio edytowane przez dizel1982 ; 05-12-2018 o 06:21
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem