Temat: [S-MAX 2015- ] Wiadomo coś na temat faceliftingu
View Single Post
Stary 04-12-2018, 22:42   #154
maarec
ford::average

Imię: Marek
Model: Smax / Ecosport
Silnik: 2.0 TDCI / 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2012 / 2018
Domyślnie Odp: Wiadomo coś na temat faceliftingu

Cytat:
Napisał Dan385 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja w niecałe 3-tygodnie zrobiłem na 190KM A8 1900km i ogólnie jestem zadowolony, automat działa bardzo płynnie i tutaj 6-biegowe DSG potrafiące szarpnąč są daleko w tyle(7-biegowe podobno już są lepsze) - jeśli chodzi o szybkość to DSG wygrywa ale ogólnie wolę nową A8 z jej prawie niezauważalnym działaniem.

Wracając do Twojego stwierdzenia to jaka to niby skrzynia automatyczna potrafi urwać 1,5-2s ??? Pół sekundy to tak ale nie 3x tyle, S-Max niestety ma nadwagę i nie wiem co jeszcze powoduje że tych 190KM jakoś wybitnie nie czuć, pomimo tego wyprzedzanie jest bezstresowe a w połączeniu ze świetnym zawieszeniem powoduje u mnie to że ciągle nie mogę się nacieszyć autem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ja auto bardzo polecam, teraz jeżdżę na zimówkach 17 i pierwotnie planowałem na wiosnę Borbety BLX 19 ale teraz już taki pewien nie jestem bo auto jest zarówno zwinne jak i komfortowe( zawieszenie mam zwykłe) - dla mnie to wyłącznie teraz kwestia wyglądu choć nowe seryjne 17 z titanium wyglądają lepiej niż było dotychczas ... nie wiem czy na 19 nie będzie za twardo i dobrze że jest czas do wiosny
Ja nie twierdzę, że jakaś skrzynia tyle obniża czas, dla mnie samochód o takiej mocy powinien być zwinniejszy.

Masa? Bardzo zbliżona do tiguana allspace (ok1950kg MW) z silnikiem 240KM. Smax 240KM jest ok 2s wolniejszy do setki, pewnie powyżej 140kmh będzie szedł płynnie i lepiej od VW. Ja tyle nie jeżdżę, 90% będzie poniżej tej setki. Edge 240AWD to już będzie katastrofa 9.6s. Coś jak mój smax 2.0 163KM. Interesuje mnie tylko vignale mam ofertę fajną, tylko strasznie męczy mnie ta "dynamika".

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka
maarec jest offline   Odpowiedź z Cytatem