View Single Post
Stary 06-12-2018, 20:02   #49
Jacki80
ford::beginner

Imię: jacki
Model: Ford S Max
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Wspomaganie.bulgocze i wyrzuca płyn po wymianie.

Też sie zastanawiam czy cos nie dostalo sie do magla i zastanawia mnie jwszczw jedna rzecz mianowicie mam wilgotna szybkozlaczke od powrotu pod zbiorniczkiem i troche oleju jest na tym czujniku przykrecanym do pompy tj ukruszyl sie ten pierscionek od nakretki z gory pewnie od zbyt mocnego dokrecenia i tam swieci sie plyn tzn pewnie deliktnie podciek .czy to moze miec wpływ.dzwonilem dziś do innego zakladu od pomp i magli i mi powiedzieli że te zamienniki który mi zalozyli potrafia same z siebie troche buczec.na all....po ok.500 zl.

Bump: W sobotę przepatrze jeszcze raz wszystkie weze.a wlasnie sie dowiedzialem ze tej szybkozlaczki od zbiorniczka nie mozna dokupic samej tylko z wezem koszt prawie 600 zl.tylko serwis.

Bump: Zastanawiam się czy nie oddać do regeneracji tej oryginalnej pompy i ja zalozyc.moze te zamienniki sa faktycznie lipne.

Bump: A jakie sa typowe objawy uszkodzonego magla.bo u mnie wspomaganie działa leciutko luzow nie ma tylko to buczenie z pompy i dlaczego jak dodam gazu jest ciszej.wyglada na to jakby miala za ciezko ale jek przelewem wymienialem plyn podawala bez problemu
Jacki80 jest offline   Odpowiedź z Cytatem