Dynamiczne wykresy doładowania wyglądają (poza przerywaniem) jak dla mnie bardzo w porządku.
Właśnie popatrzyłem na zdjęcia turbiny, żeby może jednak wiedzieć o czym piszę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Palec to sobie można włożyć...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na pewno z nią nic to nie da. Endoskop miałby większy sens.
A najlepiej - na warsztat gdzie robiłeś sprzęgło druga parą oczu i uszu przeglądnąć i osłuchać (może mają jakiś stetoskop) turbinę i sprzęgło, i oblookać wszystko co było ruszane przy wymianie sprzęgła. Szukać luźnych śubek
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak dla mnie to ciągle niekoniecznie turbina
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jeśli chodzi o przerywanie i przepustnicę. Wykres będzie taki schodkowy - silniczek krokowy.
Pierwszy uskok przepustnicy z 85->36% widoczny jest w 30 s., 2800 rpm w chwili, gdy położenie pedału spada spokojnie z do 41,18%.
Drugi uskok to 151,5 s., 2900 rpm - procent pedału opadający do 42%.
W każdym z tych przypadków położenie pedału zamiera niemal na dokładnie 1 s. (odpowiednio 29,82->30,84 i 151,45->151,35 s.).
Próbowałeś powtórzyć uskok w okolicach 179 s., ok. 3200 rpm ale pedał chyba też zmroził się na 47%, 179,65->180,55 s. a przepustnica nie drgnęła.
Jest powtarzalność: 2800-2900 rpm, 41-42%, 1 s.
Ciekawe jednak czy takiego freeza jesteś w stanie tak dokładnie powtarzać stopą na pedale?
Co więcej, po freezie w tych dwóch przypadkach wartość pedału wzrasta tylko do ok. 60% ale w jakieś 200 ms. Szybka, ale precyzyjna stopa?
Wygląda jakby był to problem 'elektryczny' i to z samym pedałem.
Możesz podjechać, to podmienimy, bo różnią się tylko wykończeniem pod stopą. Choć ponoć one tak łatwo się nie psują (2 niezależne pomiary), a jeśli już padną, to powinno sypnąć błędem.