Cytat:
|
Hej.widze ze watek praktycznie "umarl" smiercia naturalna.mimo to postanowilem opisac swoj problem.
moje autko to ford galaxy 2010 po lifcie, silnik dw10c, wiec pompa Deplhi.zauwazylem wyciek na dole pompy a najbardziej wlasnie chyba miedzy tymi czujnikami a regulatorem cisnienia paliwa, aczkolwiek tego otworku odpowietrzajacego nie udalo mi sie namierzyc jeszcze.
Doczytalem ze "najczesciej leci z sekcji wysokiego cisnienia i obcieka".I tu moje pytania:
1)czy wyciek z sekcji wysokiego cisnienia bedzie tez przez ten otworek odpowietrzajacy?
2)czy oprocz zimeringu pomaranczowego - od strony olejowej - silnika i czarnego - od strony paliwowej(wewnatrz pompy) sa jeszcze jakies inne uszczelniacze?
3)czy wymieniajac czarny zimering, trzeba rozbierac pompe, czy tylko wystarczy wyciagnac ten pomaranczowy a pod nim jest pierscien segera, ktory trzeba zdjac i wtedy wyciagnac czarny?
4) czy kazda sekcja pompy ma swoje uszczelki - na zewnatrz pompy sa takie metalowe dekielki na 4 torxy chyba.czy one posiadaja uszczelki, ktore zuzyte beda powodowaly wycieki?
Moja pompa to delphi 1681994
Kurde zeby to ogarnac umowilem sie do serwisu boscha, a moze uda zrobic sie to samemu za niewielkie pieniadze.
Dzieki i licze na podpowiedzi.pzdr
|
Pompa leci jak ma juz luz na walku i taka pompa jest tylko do regeneracji/ wymiany.
Mam taka pompe jak chcesz gdzie mieszkasz w uk?
Sent from my LG-H870 using Tapatalk