Temat: [Focus 2014-2018] Tempomat - Czy można domontować??
View Single Post
Stary 07-12-2018, 23:02   #29
Waldemarros
ford::average

Imię: Waldi
Model: Ford Edge Sport
Silnik: 2.7 EB @ 320 KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Tempomat - Czy można domontować??

Cytat:
Napisał kesemir Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,
Ponawiam swoją prośbę. Czy możecie mi polecić kogoś z Trójmiasta kto potrafi przełożyć kierownicę w Fordzie Focusie Mk3 Lift na taką z tempomatem i aktywować tempomat za rozsądne pieniądze ? Z tego co piszecie to nie jest to takie trudne, a jedyny warsztat, który chce się tego podjąć chcę za usługę 500 zł i nie daje gwarancji, że będzie to działać. W załączeniu zdjęcia kierownicy. Czy potrzebuje coś jeszcze ?
Nic nie potrzebujesz więcej do działania tempomatu. Kierownicę przełożyć to banalna sprawa - potrzeba dłuższy płaski śrubowkręt do demontażu poduszki i jeden klucz do wykręcenia śruby (nie pamiętam czy 19 czy 21?). Można kupić klej do gwintów bo oryginalnie jest nakładany na gwint (taki niebieski). Przełożenie trwa 5 minut.
Kupiłeś kierownicę z podgrzewaniem - jeśli chcesz aby działało to trzeba zmienić jeszcze zwijak na taki z opcją grzania (nie wiem czy występuje solo czy w kpl. z pająkiem - jak kupiłem kpl. za 100 zł z rozbitka wyprodukowanego w grudniu 2017), do tego przycisk za kolejne 100 zł i aktywacja Forscanem co daje Ci grzaną kierownicę.... nie wiem jak u Ciebie z BCM do tej funkcji. Jak nie umiesz sobie sam poradzić, skorzystaj z okazji o odwiedź kogoś z forumowych kolegów. Za te 500 zł myślę, że ogarną Ci więcej niż przełożenie kiery. Jak nikogo nie znajdziesz do wakacji, to się odezwij - planuje urlop nad morzem - ogarnę Ci za free jeśli podjedziesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Waldemarros jest offline   Odpowiedź z Cytatem