Cytat:
Nic nie potrzebujesz więcej do działania tempomatu. Kierownicę przełożyć to banalna sprawa - potrzeba dłuższy płaski śrubowkręt do demontażu poduszki i jeden klucz do wykręcenia śruby (nie pamiętam czy 19 czy 21?). Można kupić klej do gwintów bo oryginalnie jest nakładany na gwint (taki niebieski). Przełożenie trwa 5 minut.
Kupiłeś kierownicę z podgrzewaniem - jeśli chcesz aby działało to trzeba zmienić jeszcze zwijak na taki z opcją grzania (nie wiem czy występuje solo czy w kpl. z pająkiem - jak kupiłem kpl. za 100 zł z rozbitka wyprodukowanego w grudniu 2017), do tego przycisk za kolejne 100 zł i aktywacja Forscanem co daje Ci grzaną kierownicę.... nie wiem jak u Ciebie z BCM do tej funkcji. Jak nie umiesz sobie sam poradzić, skorzystaj z okazji o odwiedź kogoś z forumowych kolegów. Za te 500 zł myślę, że ogarną Ci więcej niż przełożenie kiery. Jak nikogo nie znajdziesz do wakacji, to się odezwij - planuje urlop nad morzem - ogarnę Ci za free jeśli podjedziesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Dziękuje bardzo za odpowiedz. Mi zależy tylko na przełożeniu kierownicy i aktywacji tempomatu. Pisałem do
@
totek2
oraz do
@
mm32
, ale nic z tego. Do użytkowania
@
totek2
dostałem numer telefonu i nawet się wstępnie umówiłem na przełożenie na poprzednią sobotę, ale jak chciałem ustalić konkretną godzinę to kontakt się urwał... Do użytkownika
@
mm32
wysłałem dwie wiadomości ale pozostały bez odpowiedzi...
Na chwilę obecną jestem umówiony w F-CAR na sandomierskiej w czwartek na przełożenie kierownicy, ale tempomatu nie potrafią aktywować. Tak więc odnośnie aktywacji będę czekał, aż ktoś się odezwie na moje ogłoszenie w dziale Kupie albo na ten post. Jakbym wiedział, że będzie z tym tyle zachodu to bym się za to nie zabierał...