View Single Post
Stary 09-12-2018, 17:26   #99
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Auto z wyciętym DPF czy katalizatorem już nie przejdzie przeglądu?

Level 4 czyli autonomiczna jazda w określonych warunkach pojawi się już zapewne w następnych generacjach S, 7er czy A8 czyli za jakieś 6 lat. Potem zejście do samochodów masowych przez kolejne 10 i 20 na wymianę parku maszyn na naszych podwórkach. To nie taka odległa przyszłość. Technologia już jest. Głównym wyzwaniem w tej chwili jest zebranie yotta bajtów danych aby nakarmić symulatory możliwie wszystkimi sytuacjami drogowymi.

Poza tym nie wiem dlaczego widzicie to zero-jedynkowo, że albo autonomiczny albo nic. Akurat do tego szybko nie dojdzie. Jak ktoś będzie chciał to chwyci kierownicę wciśnie pedał przyspieszenia i pojedzie sam. Szczerze sobie odpowiedzcie ile km rocznie przejeżdżacie dla przyjemności? Bo ja nie wiem czy ze 2 tys. z 60 czy 80k, które robię rocznie. Ja bardzo chętnie chwyciłbym za stery na te 4 najbliższe zakręty a potem niech samo jedzie przez 6km wioski. Z tego przyjemności nie mam. Z jazdy autostradą też nie mam absolutnie żadnej przyjemności. Wolałbym książkę poczytać albo zajrzeć na FCP.