Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie radio z Android
View Single Post
Stary 10-12-2018, 21:56   #1090
maciejczek
ford::average

Imię: Maciej
Model: Focus MK3
Silnik: Benzyna
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Cytat:
Napisał VoSooler Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kurcze, wy też w isudarze w radiu FM macie czasami zakłócenia? Bo u mnie często tak jest. Wiecie może jaka tam głowica FM siedzi? Da rade jakoś to wymienić? Może inna przyczyna? Nie wiem.

I mam ten sam problem z conversem co rojass...
O tych zakłóceniach często czytałem i o słabym zasięgu poza miastem również. Ja u siebie nie zauważyłem póki co zakłóceń poza jednym wyjątkiem. Jakiś czas temu montowałem w podsufitce w swoim Focusie lampki LED z wyższej wersji i dokładałem dodatkowe wiązki. Te kable idą od tylnej do przedniej lampki i podsufitką w stronę przedniej szyby i do słupka i dalej do bcm'a. Nie wiem czy to przypadek ale w dniu montażu radio zaczęło mieć jakby słabszy zasięg i zdarzało mu się szumieć. Podejrzewałem że dołożone przewody mogą iść równolegle do oryginalnych przewodów anteny radiowej i jakoś robić zakłócenie, czy to możliwe?
Natomiast nic nie zmieniając kolejnego dnia szumieć przestało i zasięg wrócił do normy i tak na szczęście jest do dzisiaj. Z drugiej strony czy możliwe, że zazwyczaj dokładana zchińskim radiem antena gps powoduje zakłócenia u niektórych.
Ja nie mam Isudara żeby była jasność.
maciejczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem