View Single Post
Stary 12-12-2018, 15:44   #192
gmikulski
ford::amateur

Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI 90km
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Keyless - zabezpieczenie przed kradzieżą

Cytat:
Napisał totek2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy kluczyku był breloczek który musiał być w aucie żeby odpalić, wystarczyło żeby był w kieszeni z kluczykiem.
Bez tego rozrusznik kręcił ale auto nie paliło.
Wie ktoś może gdzie coś takiego można kupić / założyć? Jestem chyba rekordzistą któremu w 2 lata ukradli 2 MK4 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zastanawiam się jakie jest skuteczne zabezpieczenie. GPS czytałem że łatwo się zagłusza.

Ubezpieczenie AC - niby odzyskałem wartość auta z faktury (miałem wykupioną max opcję AC), ale:
- przepadły dwa komplety fotelików dziecięcych - akurat tego ubezpieczyciel nie ubezpieczał
- auto zastępcze za pierwszym razem na 5 dni, za drugim chyba na 2 (miałem gorszy assistance) - a potem co?? ktoś z rodziny poratował, ale inaczej to jak do pracy dojechać?
- aby dostać wypłatę ubezpieczenia trzeba czekać aż policja umorzy postępowanie. Trwa to średnio 2 miesiące, kiedy to jest się bez samochodu i bez kasy z ubezpieczenia
- nowe tarcze i klocki w pierwszym, w drugim nowy komplet opon... oczywiście wszystkie eksploatacyjne rzeczy - wszystko poszło, a za to żadne AC nie zwraca

Takie małe skutki uboczne o których nie wspominaliście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Więc AC jak najbardziej, ale coś więcej jeszcze chciałbym dorzucić. Myślałem właśnie o takiej pastylce/ breloczku. Ktoś coś poleci?

Ostatnio edytowane przez gmikulski ; 12-12-2018 o 15:46
gmikulski jest offline   Odpowiedź z Cytatem