W kontekście dołożenia kamery cofania podzielę się moimi spostrzeżeniami:
1. Demontaż tylnej listwy wymaga wyciśnięcia dwóch białych spinek od wewnątrz klapy.
U mnie idealnie sprawdziła się do tego celu nasadka klucza 8mm 1/4" - nakładam nasadkę na kołek od wewnątrz klapy, naciskam, nasadka wciska listki kołka wraz z wypychaniem. Przy każdym z czterech montaży zadziałało idealnie.
2. Przeciągnięcie wiązki przez słonia, robię w następujący sposób: przygotowuję aluminiową rurkę (Castorama) z stępionymi krawędziami, o długości większej niż gumowy słoń klapy. Rurkę smaruję ludwikiem z wodą, przeciskam delikatnie przez zdemontowanego słonia. Nadepnie przez wnętrze rurki przeprowadzam całą wiązkę. Wyciągam rurkę i gotowe. Oczywiście wiązka nie jest zarobiona zielonym złączem. Złącze zarabiamy po przeciągnięciu wiązki przez słonia.
Zdjęcie ułatwi interpretacje:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Reszta już została opisana w poprzednich postach tego wątku.
Na montaż warto uzbroić się w zupełnie wolne popołudnie - u mnie pierwszy montaż w HB zajął ok 8h, do tego całe zagadnienie daje w kość...
Dzięki
Danio's za przygotowanie wiązki - szkoda czasu na zabawę z oryginałem (naprawdę), polecam.