Temat: [Fusion - Mondeo USA] 2.0 EB 240km - założone LPG
View Single Post
Stary 12-12-2018, 18:52   #170
przemek0111
ford::amateur

Imię: Przemek
Model: Fusion Mk5
Silnik: 2.0L EcoBoost (240PS)
Rocznik: 2015/2016
Domyślnie Odp: 2.0 EB 240km - założone LPG

Hej,

Mam problem po założeniu LPG Staga 400.
Mój fordziak Fusion MK5 AWD w trakcie jazdy potrafi wyłączyć mi elektryczne szyby prawych przednich i tylnych drzwi, konsola główna na środku zaczyna migać i nie reaguje żaden przycisk ani pokrętło, wywala mi błędy czujników parkowania i czujników martwego pola w lusterkach oraz do tego spina mi tylne koła przy wolnym skręcaniu, nie działa całkowicie również ogrzewanie/klima....
Po ponownym odpaleniu, najczęściej błąd od razu znika i wszystko działa z powrotem normalnie.
Przed założeniem instalacji wszystko grało i śmigało i napędy tez były okey.

Gazownik, który zakładał mi instalację oraz konsultant ze Staga nie są w stanie mi pomóc, a wydaje mi się, że sterownik wysyła jakiś błędny sygnał do komputera samochodowego -> wyskakują błędy.

Co mi radzicie zrobić?
Iść do innego gazownika?
wtedy mogę wymagać żeby ten pierwszy gazownik pokrył koszty za wykonaną nieudolnie pracę, jeżeli ten drugi gazownik mi pomoże mi.

Prośba serdeczna o pomoc, bo największą moją obawą jest to, że jadąc z 200 na liczniku, nagle wywali mi błąd, wypadną systemy, hamulce albo co innego i może się skończyć nieciekawie... liczę na Wasze wsparcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

*Ad.
Po podłączeniu się przez OBD widoczne były te błędy i wszędzie ich powodem był: Błąd komunikacji (mam zdjęcia tych błędów z opisem) - skasowanie ich pomogło tylko na chwilę i potem znowu problem zaczął wracać...

Ostatnio edytowane przez przemek0111 ; 12-12-2018 o 18:56
przemek0111 jest offline   Odpowiedź z Cytatem