Cytat:
|
kopson,
a czemu francja, czemu niemcy ?
oni upadają. po co im się równać ? szwajcaria, dania, norwegia, lichtensztajn.
od tamtych trzymaj się z daleka.
ps. tak dizle chcecie jak frankowicze kredyty.
|
Sam pisałeś o zachodzie (Europy chyba) więc przywołałem dla przykładu Francję i Niemcy (kraje wielkościowo zbliżone do Polski, a nie tak jak malutki Liechtenstein). Dania czy Norwegia to nie zachód
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza tym, jak to niby upadają? Wojna tam wybuchła? Krach gospodarczy nastąpił, czy co? Znowu uogólniasz. Wszyscy wiemy, że są to kraje zamożniejsze od Polski, ale to nie oznacza, że sprzedają tam za półdarmo 3 letnie auta, żeby Polakom prezent zrobić.
Szkoda dalej ciągnąć ten temat, bo jak pisali już inni koledzy, ta dyskusja mocno odbiega już od głównego wątku.
Bump:
Cytat:
|
Ale nie dociera do Ciebie, ze wycinanie dpf jest nielegalne? Nie możesz tego zrozumieć?
|
Kolego @lotek, ja akurat nie mam diesla, więc mnie ten problem nie dotyczy, ale nie zgodzę się z Tobą, że wycinanie DPF jest nielegalne. Otóż póki co, w Polsce dalej jest legalne, bo nikt jeszcze nie wprowadził przepisów zabraniających tego, więc nie jet to żadne łamanie prawa. Może to się zmieni (tak jak z cofaniem liczników i karami za to), a może nie. Czas pokaże.
To świetnie, że Twoja świadomość ekologiczna jest dobra, ale nasze forum służy m.in. do pomagania kolegom, a nie do krytykowania ich za to, co zrobili ze swoim autem. Chcieli wyciąć DPF, to wycięli. I Twoja negatywna opinia tego nie zmieni.
W Polsce panuje taka mentalność, że dopóki coś nie jest zabronione, to jest dopuszczalne więc ten proceder nadal będzie trwał, póki nie zmienią się przepisy, o czym pisałem powyżej.
Poza tym uwierz, że - szczególnie o tej porze roku - problemem nie są wcale kopcące diesle, ale smog, czad i dym z kominów. Ale to temat na zupełnie osobny wątek ...