Cytat:
|
Nie rozumiesz.
A niestety mi głębiej nie chce się tłumaczyć,
dlaczego rozkładając takie zagadnienie na części pierwsze, to nie ma żadnej różnicy pomiędzy wyciętym DPF'em a chińskimi LEDami DRL.
|
Pal licho chińskie DRLe. Bardziej szkodliwe są przeróbki lamp halogenowych na xenony czy, ostatnio modne, ledy. Szkoda że Ci obrońcy przepisów tutaj nie widzą problemu. No tak, ale oni lepiej widzą. Szkoda że mają innych w 4d i ich oślepiają.
Cytat:
|
Mój się zapchał po około 140 tys km.
|
Akurat filtry DPF, do wypalania których stosuje się płyny obniżające temp. wypalania mają bardzo ograniczoną trwałość. 140 tys. to i tak dobry wynik. Mam instrukcję serwisową do silnika 1.6HDi gdzie jest podane, że filtr wytrzymuje 120 tys. km. Wynika to z tego, że ten płyn zawiera związki cezu które powodują bezpowrotne zatkanie filtra.
Cytat:
|
Prawda jest taka ze silniki benzynowe wytwarzają o jakieś 40-50% więcej CO2 i pyłów PM10 a pyłów PM2,5 tyle samo co diesle, a jedynie NOx jest ciut więcej w spalinach diesla.
|
Przypomnę tylko nieśmiało, ze jakieś 15 lat temu, jak do masowej produkcji weszły silniki diesla z wtryskiem CR to się nimi zachwycano, że są eko, lepsze niż benzyniaki itp. Dlatego też koncerny samochodowe włożyły kupę kasy w ich udoskonalanie, bo mówiono że taki silnik to przyszłość. A teraz się okazuje że te silniki są be, trujące, od samego patrzenia na nie można dostać raka. Sorki, ale jakoś tego nie kupuję.