Cytat:
|
Ale wyjaśniła się sprawa z tym wyciekiem. Mechanik po zdjęciu osłony powiedział, że to cyt. z "uszczelniacza wałka sprzęgłowego" (jak gadałem to był pod autem i właśnie oglądał). Ponoć lekko się "poci".
|
Przy okazji wizyty w ASO na Radzymińskiej w Warszawie (blacharka po stłuczce + nowy akumulator), powrócił temat tego wycieku. Okazuje się że do wymiany był uczelniacz półosi w skrzyni biegów, no i trzeba było uzupełnić olej w skrzyni (wykapało ok 1/4 stanu, a więc wcale nie tak mało).
Czyli nie tak banalnie. Dalej nie jestem pewien czy jest powiązane z wymianą sprzęgła z dwumasą poprzez inny warsztat (zaczęło kapać dokładanie od tej naprawy).
Pytanie do znających się: czy możliwe jest że po naprawie (uszczelniacz + nowy akumulator) żeby sprzęgło brało zdecydowanie wyżej? Żona mi zwróciła na to uwagę (ona jeździ tym autem na co dzień). Początkowo zbagatelizowałem sprawę, ale przejechałem się i rzeczywiście widać różnicę w porównaniu z tym co było wcześniej (auto przejechało raptem 20 km od naprawy).