Cytat:
W Twoim rozumowaniu jest tylko jedna luka - mniej więcej od połowy 2017 roku wizualizacja ciśnienia odblokowana jest we wszystkich pochodnych MK5 i nowszych Fordach...
Ani czujniki nie zostały zmienione, ani tor pomiarowy ani zegary... A wzięli i "złośliwie" odblokowali... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
A to nie wiedziałem. Zatrzymałem sie na moim roczniku 2016. Czy złośliwie czy nie to nie wiem ale na pewno korzystniej dla serwisów.
Bump:
Cytat:
|
Mając MK5 sam wymieniasz olej pod domem? (Wylewając przepracowany do kanalizacji burzowej...)
|
Nie wymieniam samemu, bo nie mam najazdu. Zresztą nawet jakbym miał dostęp do najazdu to chyba nie chciałoby mi się w tym babrać (wystarczy że wymieniam olej do kosiarki). A zużyty olej to można oddać do PSZOK. Nie wiedziałeś?
Koła przekładam sam, po tym jak zauważyłem że w ASO nie używali klucza dynamometrycznego i nasadek chroniących felgi alu przez porysowaniem od klucza. Nie wspomnę o tym, że nie spotkałem się aby przeczyścili przylgę piasty i zabezpieczyli np. smarem ceramicznym co uchroni mnie od wzywania ASO do zapieczonego koła na drodze kiedy złapę gumę.
Filtr powietrza wymieniam w ASO - choc mógłbym to zrobić sam (ufam że zakładają we właściwą stronę)
Nie chodzi mi o oszczędności ale płacenie za zła robotę lub coś co nie ma sensu.
Bump:
Cytat:
|
Albo sam (nie mam tym razem pomysłu czym...) wyważasz koła ręcznie przy ich wymianie? Przecież letnie/zimowe koła przy każdorazowym zakładaniu MUSZĄ być wyważone...
|
Oczywiście, wyważam koła w serwisie. Ale robię to z miesiąc przed sezonem unikając kolejek. Mogę je zostawić w drodze do pracy i odebrac wracając. Przynajmniej mam już wprawę na wypadek złapania gumy w drodze - nie będzie stresu.
A jak u Ciebie z myciem auta? Zawsze oddajesz w ręce do specjalizowanych punktów "detailing" - czy popadasz w skrajność myjąc auto samemu - przecież można porysować lakier, no i samemu trudno usunąć wszystkie kropki po asfalcie i małe ryski
Bump:
Cytat:
BTW - wg mojej opinii to zdrowo przesadzasz z tym wyolbrzymianiem kwestii odpłatności za obsługę eksploatacyjną samochodu...
Mając MK5
Proszę więc w tym ferworze dyskusji nie posyłać rozumu i zdrowego rozsądku na manowce i bezdroża... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Równie dobrze można tak napisać do właściela IKEA, które lata samolotami rejsowymi w klasie ekonomicznej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i jest jeszcze coś takiego jak hobby (nie tylko praca)
Ale jak będę przejeżdżał obok Twojego warsztatu to wstąpię to mi przeprogramujesz te czujniki , zawsze to lepiej miec więcej niż mniej - z góry DZIĘKUJĘ