Cytat:
|
Chodzi o to , że ta wtyka od pompki ( uszczelka w niej ) jest wadliwa i puszcza płyn z pompki jakimś przewodem do skrzynki bezpieczników,
|
Dokładnie brak uszczelki i płyn jest wciskany w przewody zasilania z modułu BCM do kostki C6.
Cytat:
|
Czy po dotarciu do pompki , widać od razu wizualnie że puszcza płyn i jest tam mokro ? Oczywiście przy wspomnianej wadzie.
|
Musisz wyjąć wtyczkę zasilającą pompkę, jak będzie mokra tak jak u mnie na zdjęciach to potwierdzisz wadę. Nie cieknie nigdzie po pompce.
Cytat:
|
Opisałem to dobrze, łącznie z fotkami jako pierwszy na tym forum, ale widzę że od tego czasu zamiast używać szukajki to powstało kilka identycznych tematów.
|
Kolego i chwała Ci za to, natomiast objawy są różne - u mnie problem był z tym że silnik nie gaśnie, więc jak ktoś będzie miał podobnie to trafi tutaj i znajdzie rozwiązanie. Oszczędzam innym czasu jaki straciłem na szukanie po przeróżnych tematach, bo nigdzie nie jest to jasno nazwane właśnie przez różne objawy. Wchodząc w wątek nazwany "coś rozładowuje akumulator" nie liczyłem, że trafie na rozwiązanie akurat na problem z tym, że nie gasnie mi silnik
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam i dzięki za pomoc