View Single Post
Stary 16-12-2018, 11:48   #14
hampel08
ford::beginner

Imię: Jarek
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 2.0 TDCI Duratorq 115KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: silnik nie gaśnie po wyłączeniu zapłonu

Cytat:
Napisał dzwiedziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeden wspólny objaw to błąd w komputerze związany z załączonym przekaźnikiem po zapłonie, u Ciebie nie dało wyłączyć się silnika, u mnie i innych nie wyłączającej się przepustnicy, maglownicy i innych co skutkowało rozładowaniem akumulatora do zera.
Niestety u mnie nie było tego błędu, lub go nie rozpoznaje. Załączam wydruk od elektryka, możesz wskazać który to nr błędu?

Cytat:
Napisał dzwiedziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Popatrz i pomyśl logicznie, skoro pompka ma taką siłę by przepchać płyn pomiędzy izolacją a żyłą przewodów zasilających to co da ta uszczelka dodatkowa? Może jedynie opóźnić awarię ale w/g mnie nie wyeliminuje problemu.
Ja na to patrzę w ten sposób - skoro od 2014 w górę Ford montuje tą pompkę seryjnie w nowych autach, to musieli to sprawdzić i widocznie działa. Sprawdzę za jakiś czas kostkę w pompce czy jest mokro i dam znać.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Przechwytywanie.JPG (79.0 KB, 145 wyświetleń)
hampel08 jest offline   Odpowiedź z Cytatem