Temat: [Focus 2014-2018] Sync edition nawigacja z iPhone?
View Single Post
Stary 17-12-2018, 19:25   #5
ddela
ford::average

Imię: darek
Model: focus MK2 FL, Focus mk4
Silnik: 1.6 benzyna, 1.0 ecoboost
Rocznik: 2009, 2018
Domyślnie Odp: Sync edition nawigacja z iPhone?

Podepnij kablem USB iPhone i odblokuj jego pulpit, poszukaj w menu Sync3 opcji CarPlay i ją włącz (o ile nie jest włączona). U mnie to zadziałało bez problemu ale w FF mk4, Sync3 ver. 3.2 i wersja IOS musi byc przynajmniej 12.
Powinien ci się odpalić taki czarny ekran z ikonami. W telefonie możesz sobie skonfigurować wygląd tego pulpitu. Domyslną nawigacją jest apple map (mapy TomTom) ale chyba lepsza jest nawigacja Google. Możesz jeszcze zainstalować Waze albo AutoMapę. I wszystkie są OK, testowałem pierwsze 3 i działają bezproblemowo.
Działa to tak jak klasyczna nawigacja, z displeja samochodowego możesz wybrać adres docelowy, proponowany wariant trasy. Masz wskazówki jak w zwykłej nawigacji, również głosowe.

Działa tez wybieranie głosowe, klikasz w ikonę mikrofomu na displeju samochdowym i mówisz adres - działa to bezproblemowo (ale musi wtedy być dostep do internetu z telefonu). Masz jeszcze w menu: ulubione, ostatnie trasy, stałe pozycje typu praca, dom itp. Z googla możesz sobie zapisać w pamieci iphone mapy ofline i bez internetu nawigować.

Oczywiscie tym postem nie daję Ci gwarancji ze to u Ciebie zadziała, najlepiej spróbować. Jak pisałem mam FF mk4, na mk3 tego nie weryfikowałem.
Moim zdaniem jest to pełnowartościowa nawigacja.

Ostatnio edytowane przez ddela ; 17-12-2018 o 20:35
ddela jest offline   Odpowiedź z Cytatem