Cytat:
|
Dzisiaj wziąłem się za wymianę pompki spryskiwaczy na poprawioną wersję z uszczelką.
Osuszyłem wtyczkę, wpiąłem nową pompkę i zobaczymy czy ta uszczelka rzeczywiście pomoże.
|
Dobra robota.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A do BCM też poszło po kablach?
Cytat:
|
Raczej możesz być spokojny. Przeważnie ubolewały auta z 2014 roku.
|
Nie prawda, rozmawiałem w ASO i z problemem borykają się różne roczniki. A w zasadzie nie zależy to od rocznika tylko od pompki.
Cytat:
|
Widzialem tez kiedys na rosyjskim forum jeszcze jedno zabezpieczenie przed zalaniem bcm. Zdjecie za wtyczka kilku milimetrow izolacj z przewodow do pompki, zeby jak to autor napisal nie robil sie efekt rury. Gdy pompka pusci nie popcha plynu do skrzynki tylko wycieknie przy zbiorniku.
|
Oczywiście koledzy Rosjanie pokazali jeszcze jak zabezpieczyć ściągnięty kawałek izolacji.
Ja jestem już po naprawie. Wymiana pompki, BCM i naprawa wtyczki (wymiana uszkodzonych pinów). Samochód się na nowo kalibruje na trasie do Świnoujścia.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.