View Single Post
Stary 18-12-2018, 23:10   #1
Thirteen13
ford::amateur

Imię: Kuba
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1.8
Rocznik: 2001
Domyślnie Samochód gaśnie na wrzuconym biegu (szczególnie na wstecznym).

Dobry wieczór. Chciałbym tu opisać swój problem, który dotyczy mojego MK3, a mianowicie:

Wczoraj, próbując przeparkować samochód z jednego miejsca na drugie, nagle, przy cofaniu, zgasł mi silnik. Pomyślałem sobie, no dobra, nic nowego, czasem się zdarza. Nie tym jednak razem. Gdy próbowałem go odpalić nagle zaczęło trząść silnikiem, nie chciał odpalić na początku, a jak już po chwili odpalił, to zegary się przekręciły na maksa do końca, strasznie falowało i zgasł. Pomyślałem sobie, że to już raczej nie są żarty, ale też nie śniło mi się żeby zostawiać auto daleko od domu, więc postanowiłem spróbować przekręcić jeszcze raz i się udało. Jak gdyby nigdy nic dojechałem do domu, myśląc, że to był po prostu "taki dzień". Dziś jak dojechałem do pracy i próbowałem zaparkować auto, znowu ten sam problem. Wsteczny -> spada z obrotów ->gaśnie, pomimo wciśniętego sprzęgła i dodawania gazu. Początkowo znowu nie chciał odpalić, ale jak kręcilem rozrusznikiem i puscilem lekko sprzeglo na jedynce, to sie troszke zadlawil ale zaskoczył. Dziś, przy wcisnietym sprzegle zgasł mi na światłach, a później znowu przy parkowaniu pod blokiem na wstecznym. Próbowałem odszukać w innych internetowych źródłach, co to orientacyjnie może być, lecz nie znalazlem odpowiedniej informacji, która by pasowała do mojego problemu. Czy ktoś się mniej więcej orientuje, co może być przyczyną? Dodam, że to Ford 1.8 + LPG. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez Thirteen13 ; 18-12-2018 o 23:49
Thirteen13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem