Temat: [Focus 2011-2014] światła do jazdy dziennej po montażu
View Single Post
Stary 19-12-2018, 21:30   #591
maras2011
ford::average

Model: Był Grand c-max Titanium, Teraz Kuga mk3 st .
Silnik: 2,5 PHEV Plug in 225 km.
Rocznik: 2012. 2020
Domyślnie Odp: światła do jazdy dziennej po montażu

Cześć .
Kilka dni temu zakupiłem światełka do jazdy dziennej + halogeny led o takie - https://allegro.pl/oferta/ford-focus...NGNkZDFhYWU%3D
Problem wygląda tak, ale od początku , wyłączyłem światła tzw. skandynawskie , następnie zamontowałem nowe światła , lecz nie działają tak jak powinny tzn,
na wyłączonym silniku wszystko działa prawidłowo , na zero palą sie tylko dzienne , w pozycji drugiej pozycyjne , następnie mijania w pozycji A zależy od pory dnia .
Lecz jak uruchomię silnik ( nie jest to normą raz jest ok raz nie) w czasie normalnego nasłonecznienia palą same dzienne , gdy w czasie jazdy czujnik zmierzchu włączy mijania to palą tylko mijania , lecz jak uruchomię silnik na zero czyli dziennych lub normalnie jak zawsze przełącznik stale na A to ledy dzienne mrugają , może palą na 50 % i mrugają delikatnie . Podłączenie , w zestawie dwa kable , jeden do mijania przy lampie drugi do bezpiecznika 42 . Teraz nie wiem gdzie jest błąd , w starszym fordzie focus miałem podłączone pod 36 i działało wszystko super . W instrukcji dołączonej jest jasno napisane że czerwony do plusa po stacyjce (choć u mnie jest przycisk (power ford) drugi do mijania . Te światła świecą bez uruchomionego silnika normalnie , jak uruchomię to mrugają , ale też nie zawsze , wydaje mi się że jak w czasie jazdy automat zmieni na mijania wszystko jest ok , ale tylko w tym momencie , no i w dzień palą tylko mijania , po zmroku przy uruchomieniu mrugają .Piszę trochę zagmatwanie itd ale sam tego nie mogę zrozumieć . Proszę o jakieś sugestie w celu rozwiązania tego problemu .

Ostatnio edytowane przez maras2011 ; 27-12-2018 o 12:12 Powód: stan
maras2011 jest offline   Odpowiedź z Cytatem