Temat: [Focus 2014-2018] Przednia szyba jaka?
View Single Post
Stary 21-12-2018, 17:03   #6
Andrzej_K
ford::professional

Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Przednia szyba mk3 FL - jaka?

Cytat:
Napisał marey Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dużo z osób forum narzeka na nordglass
Hmm, "dużo" czyli ile? Tylko jedna osoba - "Hooch180" stwierdził, że:

Cytat:
Napisał Hooch180 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale za to ich jakość jest tragiczna. Rysują się od patrzenia na nie a i o pęknięcie dużo łatwiej.
Cytat:
Napisał Hooch180 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój Tata wymienił oryginalną (pękniętą) na Nordglass. Bardzo szybko pojawiły się na niej rysy. Kilka miesięcy później przywalił kamień (nie mocno sądząc po odgłosie) i szyba pękła.
(...)
Jedna osoba to wg mnie wcale nie jest "dużo" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Twierdzi on, że jakość jest tragiczna i o pęknięcie dużo łatwiej. Każda szyba pęknie gdy uderzy w nią kamień. Zależy w od wielu czynników. Jego ojciec wymienił oryginalną szybę bo była pęknięta! Dlaczego pękła? Przecież tylko "Nordglass" pęka bo...

Cytat:
Napisał marey Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(nie działa grzanie na całej szybie i szybkie rysowanie) (...)
Nie rozumiem dlaczego u mnie grzeje od 9 lat i dlaczego nie mam porysowanej szyby?