View Single Post
Stary 22-12-2018, 19:28   #1798
dein012
ford::amateur

Model: ford
Silnik: benzyna
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: 2,5T i 2,2TDCI-testy,opinie,chipowanie

Cytat:
Napisał heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: Mondeo 2.5t na wydajniejszej turbinie i paru innych drobiazgach

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A moje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Juzek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakie graty w tym Mondku właściciel umieścił?
Cytat:
Napisał dlugi91 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Heko, dokładne modyfikacje pewnie są tajemnica, ale czy jest sens ładować się w to żeby mieć te trochę więcej osiołków względem normalnego chipa.

Cytat:
Napisał ethernal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kosztowo:
- przerobienie ori turbiny na hybrydę u Peruna ok. 1600,- PLN
- strojenie u Heko >1500,- PLN (zgaduje )
- wtryskiwacze 440cc - 800,- - 1200,- PLN (używki-nowe)
- ewentualnie większy z kwasówki wydech - 2300,- - 6000,- PLN
Przepadkiem trafiłem na ten wątek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mondeo którego wykres pokazał Heko jest moje.

W momencie hamowania u Heka auto miało poniższe mody dzięki którym udało się osiągnąć taka moc to:
Odnośnie turbiny to:
Hybryda robiona w TurboSpec'u
Gruszka sportowa (wzmocniona),
Dodatkowo clipping ciepłej strony, porting, koło kompresji kute, łożyska wzmocnione, zawór DV

Silnik:
Blok został wzmocniony blaszkami ponieważ w mondeo tuleje pękają znacznie szybciej niż w focusie bo juz przy 260 - 270 km.
Porting kolektora ssącego, wtryski z RS'a (mk2), ecuspacer, filtr k&n, ic, świece Denso
Przerobiona pompa paliwa z Focusa RS. Teraz ma wydajność 340 l/h i utrzymuje 4 bary w całym zakresie obrotów.

Pomiar był robiony na seryjnym wydechu co niestety skutecznie blokowało moc.

Na dzień dzisiejszy jest juz zrobiony aktywny wydech: DP 3" > DC 2,75" > 2.5" do tyłu.

PS
Zanim podniosłem moc to zrobiłem upgrade hamulców na 4tłoczkowe, tarcze 336mm.

Tutaj wątek na moim mondku, jak i informacje o innych modach http://www.fordtuning.pl/index.php/topic,5042.0.html

Ostatnio edytowane przez dein012 ; 22-12-2018 o 19:35
dein012 jest offline   Odpowiedź z Cytatem