Temat: [Mondeo 2007-2014] Podświetlanie zegarów Convers +
View Single Post
Stary 25-12-2018, 16:32   #22
jerico
ford::amateur

Imię: Michał
Model: Mondeo MK3
Silnik: TDCI 130KM
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Podświetlanie zegarów Convers +

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Możesz też włączyć kierunkowskaz i zobaczyć z jaką mocą świeci . W tarczkach zamiennikach jest słabo podświetlony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam dokładnie taką sytuację w swoim Mondeo, słabo świecą ikony kierunkowskazów, a kolega który ma również mk4 zauważył, że podświetlenie tarcz jest słabsze. Pierwsza myśl, ktoś zrobił przekładkę anglika, lekki niepokój, ale na szczęście po sprawdzeniu po VIN-ie auto z kierownicą po lewej stronie. Tak, więc albo ktoś wrzucił licznik z angola i podmienił tarcze, albo oryginały padły? Nie wiem czy taka usterka występuje w tym modelu?
Samo podświetlenie mi nie przeszkadza, natomiast wkurzają mnie właśnie ledwo świecące strzałki kierunków, stąd moje pytanie czy ktoś może polecić takie tarcze, które będą świecić dobrze, czy pozostaje tylko oryginał?
Przy okazji zapytam o "ikonę" pomiędzy wskazówkami temp. i poziomu paliwa, nie udało mi się rozpracować czy coś sygnalizuje? Nawet na zamiennikach tarcz jest ten kwadrat.
Aha i jeszcze jedno w temacie kierunków, sygnał, "dźwięk" informujący o włączonych kierunkowskazach również w moim mondeo jest bardzo cichy, a przynajmniej mam takie wrażenie. Czy ktoś ma jakie doświadczenia w tej materii? Przyznaje nie porównywałem z innym mk4, ale raczej na pewno coś jest nie tak. Przy włączonym radio i rozmowie wew. auta z pasażerem nie słychać "klikania", trzeba ściszyć radio prawie na zero.
jerico jest offline   Odpowiedź z Cytatem