View Single Post
Stary 28-12-2018, 22:24   #1
mariocom
ford::beginner

Imię: Mariusz
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
Domyślnie WinCE china radio + PSS = jak to podłączyć

Witam,
kupiłem autko z radiem opartym na WinCE. Jest to oczywiście jakiś chiński produkt który nawet całkiem nieźle wkomponował się w deskę i możliwości s-maxa.

Ktoś to podłączył jak umiał a w schowku zostawił parę kabli z którymi nie wiedział co zrobić.

Pozostaje mały PROBLEM a nawet kilka:
1. nie grają głośniki w desce - ani boczne ani centralne
2. nie gra sub pod siedzeniem.
3. głośniki w przednich drzwiach grają tylko basem - zero wysokich tonów.

Tylne głośniki w drzwiach graja prawidłowo.

No i teraz tak, wyjąłem radio, spędziłem parę chwil nad rozkminieniem jak to podłączyć poprawnie ale nic mi z tego nie wyszło.

Może ktoś z Was ma jakiś pomysł jak to podłączyć ?
Poniżej fotki z opisem.

schemat na radiu:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pełny rozmiar:
http://foliaserwis.pl/audio/1.jpg

Złącze w aucie:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Złącze w aucie od strony kabli:

Inne ujęcie:

Przejściówka ze złącza w aucie na radio:

Ujęcie od tyłu:

od strony pinów

Czy to wogóle ma szanse w całości zagrać bo jakos mam wrażenie że ta przejściówka jest zbyt uboga w kable/piny żeby obsłużyć wszystkie głośniki.

Jak to widzicie ?

---------------------------------------------
[DODANO]
1)Poprawiłem wstawione zdjęcia, bo nie dało się oglądać
Na przyszłość proszę nie wstawiać zdjęć szerszych niż 700 pikseli
2) ew. autor wątku może wstawić linki do zdjęć,
a nie same zdjęcia w dużej rozdzielczości
Arturek

Ostatnio edytowane przez mariocom ; 29-12-2018 o 18:29
mariocom jest offline   Odpowiedź z Cytatem