Cytat:
|
Czyli co, powiedzmy że wiosną kupujesz auto w salonie na wyprzedaży starego rocznika i opony mają wtedy przynajmniej pół roku (jak nie więcej), a ty robisz przez kolejne 3 lata po 5 tys km rocznie (i to tylko latem, bo zima albo nie jeździsz, albo masz zimówki) to co, zmienisz opony bo maja już tylko 6,5mm bieznika i 4 lata od daty produkcji?
Już to widzę ...
Jeśli cena dobra, to takie opony to jest z reguły bardzo dobry zakup. Sam kupiłem kiedyś takie "stare nówki" (miały ponad 6 lat od daty produkcji) - za komplet zapłaciłem mniej wiecej tyle, co za jedną "nową nową" i zrobiłem na nich bezproblemowo 2 bardzo intensywne sezony.
Po drugim sezonie poszły na sprzedaz (nadal były ok) razem z felgami na których były zamontowane, bo przesiadałem się z 19 na 20 cali ...
|
Ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz... Porównują półroczne opony do 4 letnich...
Po 5 latach oponę należy wymieniać, Twoje życie, Twoje zdrowie, tylko czemu potem mają zginąć niewinne osoby ? Gdybyś spowodował wypadek, a miałbyś opony z tak dużym wiekiem, ubezpieczalnia wypieka by się na Ciebie. Samemu mi sprawdzali jaki mam dot na oponach i bieżnik mimo, że to we mnie babka wjechała