Tak prawdę mówiąc, zamówiłem ten zestaw z K2.
Cena nie jest wysoka, a jak wchodzę w Anglii na dział z farbami to ja zawsze mam wnerwa.
Plus nie chce mi się łazić po sklepie, wybierać, potem malować, zobaczyć że mi nie pasuje, jechać jeszcze raz itp itd.
A nie daj boże kupię, pomaluję, zacznie śmierdzieć czy odłazić i będe się wściekał na samego siebie, że źle zrobiłem.
A tak zamówiłem, jak będzie "źle" to będzie "źle" ale przynajmniej nie będę się na siebie wściekał, że źle wybrałem w sklepie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do malowania.
Wiertarke i nasadkę (szczotkę) drucianą mam.
Kiedyś bębny tak czyściłem w MK2FL to pamiętam, że zeszło mi 2,5 godziny a bębny jak były brzydkie, tak były brzydkie.
Więc podsumowując (mniej więcej):
ściągam koła, odkręcam 2 szpilki, odsuwam tłoczek, ściągam klocki, zacisk podwieszam na sprężynie haczykiem,
odkręcam jarzmo, ściągam tarcze, zaklejam taśmą malarską przewód i odpowietrznik i tłoczek,
zacisk czyszczę szczotką na wiertarce, korzystając z tego środka co kupiłem, czekam aż wyschnie,
maluję i podwieszam co by znowu wyschło bo będą dwie warstwy?
Potem czyszczenie jarzma, tak samo:
szczotka, potem środek do czyszczenia, w miedzyczasie można pokusić się o drugą warstwę na zacisk.
Jarzmo jak wyschnie, to można malować.
Taki mam mniej więcej plan. Mając auto podniesione po obydwóch stronach,
to teoretycznie powinno mi zdążyć schnąć akurat na przemian co by czasu nie tracić.
Wiem że to będzie laickie pytanie, ale zacisk malujemy tylko z zewnątrz co nie?
Nie bawimy się w malowanie wewnętrznej cześci? (wiem, głupie pytanie).
@
Robert 68
dzięki za linka, dobre nagranie tam jest choć bez ściągania niczego (malowanie z zaciskiem wciąż założonym)
No i kwestia pytania: malujemy również sprężynę dociskową?
Myślałem żeby jej nie ruszać.
https://youtu.be/TxvYw5FdHGA
Ogólnie myślę, że będzie wszystko ok. Wielkiej filozofii w tym nie widzę, choć znając mnie,
pewnie coś spierniczę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trzymajcie kciuki. Kwestia wycyrklowania teraz w który weekend się za to wszystko zabiorę.