View Single Post
Stary 01-01-2019, 18:53   #9
michalcrash
ford::amateur

Imię: Michał
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.6 TDI 95 KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Pływanie samochodu, mocno odczuwalne nierówności na drodze

Dzięki za odzew, co do amortyzatorów to już sprawdzane na trzech różnych stacjach diagnostycznych i wszędzie wychodziło, że są praktycznie jak nowe. Kupilem auto rok temu z przebiegiem 143 kkm i nie wymieniałem nic w zawieszeniu więc może poprzedni właściciel coś wymieniał.
Zbieżność też była sprawdzona, auto jedzie prosto przy kierownicy bardzo delikatnie skręconej w prawo, ale koła są ustawione do siebie równolegle z dopuszczalnym rozjazdem.
Ciśnienie we wszystkich czterech kołach mam na 2.2, myślicie że warto spróbować z większym? Opony jakie założyłem na zimę to Dębica Frigo HP2, ale już wcześniej z autem działy się podobne rzeczy.
Jeśli chodzi o maglownice albo tuleje to w jaki sposób można to sprawdzić? Nie mam kanału więc sam raczej nie obejrzę, ale sygnalizowałem to pływanie na stacjach diagnostycznych to Panowie brali we dwóch koła i próbowali nimi szarpać na różne strony jednak żadnych luzów nie znaleźli, ale nie znam się na temacie i może jest jakiś sposób, o którym nie wiem? Dodam, że podczas jazdy po dziurach czy skręcaniu kierownicą zawieszenie nie wydaje żadnych niepokojących dźwięków.

Ostatnio edytowane przez michalcrash ; 01-01-2019 o 18:57
michalcrash jest offline   Odpowiedź z Cytatem