Cytat:
|
witam.
mam wyciagnieta stara pompe na stole i tak z ciekawosci przymierzalem sie do zdjecia tych dwoch uszczelniaczy.powiem tak..ja nie widze mozliwosci wyciagniecia tego pomaranczowego simeringu.z zewnatrz wygladal ok dopoki nie sprobowalem sie wbic w niego.wtedy wygladal jak przygrzana lub przyklejona guma do zewnetrznej strony tego okregu gdzie siedzi simering.bo wokol walka napedzajacego pompe chodzi dobrze rzecz jasna.probowalem srubokretem sie wbic jakos, podwazyc i wyciagnac.za ch..re nie wychodzi, uszczerbil sie kawalek gumy i tak mozna porwac ten caly simering a i tak nie wyjdzie bo jest jakby przyklejony..
czyzby tylko u mnie ten simering sie jakos przygrzal czy jak, ze nie idzie go wyciagnac normalnie, tylko drapiac srubokretem lub czyms innym a to chyba nie o to chodzi.
co myslicie?
|
Zeby wyjac zimering musisz w nim nawiercic dwie dziurki malym wiertelkiem jedna z gory druga na dole a nastepnie wkrecic w nie zwyklego wkreta i wyrwac zimering szczypcami ciagnac za wkreta.
Ja zimeringi daje na locktite i jak zaschna to dobrze trzymaja a w pompie napewno klej jest dany i trzeba sie nasilowac
Sent from my LG-H870 using Tapatalk