View Single Post
Stary 06-01-2019, 14:16   #533
angelz
ford::advanced

Imię: Łukasz
Model: Kuga ST-Line X AWD
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: nagrzewnica elektryczna - jak zamontować ?

Cytat:
Napisał elbarto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mam pytanie, może ktoś wie/pamięta. w bcm w pidach [forscan] są dwa parametry dotyczące nagrzewnicy ptc. % mocy i parametr przełącznik nagrzewnicy on/off.
[piszę z głowy].
czy ktoś komu działa nagrzewnica może mi powiedzieć czy kiedy ona grzeje zmienia się ten switch na on?
pytam, bo w aucie z dodatkową nagrzewnicą [dokładaną] ona nie działa. podgląd parametrów pokazuje że zmienia się % mocy nagrzewnicy po włączeniu ogrzewania, natomiast parametr przełącznik nagrzewnicy jest ciągle off.

niema pewności co do działania grzałki, niema gdzie sprawdzić.[inne auto] wygląda jednak na świeżą i sprawną wizualnie.

są więc dwie opcje uszkodzona lub parametr off mówi o tym że coś nie spełnia warunków i nie dostaje polecenia on. oczywiście jeśli to tak działa.
Dołączam się do pytania, mam taką samą sytuację, PWM się zmienia ale ciągle drugi PID na jest na off . Nagrzewnica dokładana. Mógłby to ktoś sprawdzić u siebie?
angelz jest offline   Odpowiedź z Cytatem