Temat: [S-MAX 2006-2015] Czujniki ciśnienia w oponach
View Single Post
Stary 07-01-2019, 08:07   #888
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Czujniki ciśnienia w oponach

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wg instrukcji montażowej czujnika to może on być zamontowany tylko RAZ na feldze,bez wymiany podkładek.
Ja montowałem używane czujniki razem z "kominkami" w felgach aluminiowych (letni setup) oraz w felgach stalowych (zimowy setup). Przed montażem dokładnie sprawdziłem stan "kominków" i podkładek. Wszystko dokładnie umyłem.
Przy montażu do felg aluminiowych wulkanizator smarował dodatkowo połączenie jakimś smarem uszczelniającym. Natomiast przy montażu do felg stalowych nic nie było smarowane.
Minęło już trochę czasu i w obu kompletach nie dzieje się nic złego. Powietrze z kół nie schodzi.

Cytat:
Napisał lolot Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A czy konieczne są czujniki w zestawie zimowym?Ja nie mam i nie mam z tym problemu żadnego.
Nie są konieczne zarówno w zestawie zimowym, jak i letnim. Ja nie miałem jeszcze półtora roku temu w żadnym zestawie i też nie miałem z tym żadnego problemu.
Teraz jednak - gdy mam w obu zestawach - mam większą kontrolę nad stanem kół, co daje mi poczucie większego bezpieczeństwa.
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem