Odp: 1.6 Tdci temperatura silnika a ogrzewanie w kabinie.
Witam,
Mam dokładnie takie same objawy jak kolega powyżej, z tym, że doszło już nawet do takiego stanu, że przez dosyć długi czas ogrzewanie nie działało wcale. 20 - 30 km jazdy nie grzeje, temp. około 90 st., następnie nagły spadek temperatury płynu i działa ogrzewanie. Grzeje może przez 2-3 km, potem wraz z wzrostem temp. silnika słabnie ogrzewanie w kabinie. Dojdzie do połowy skali i znów nie grzeje. I tak się powtarza. Test na obecność CO2 w zbiorniku wyrównawczym wyszedł negatywnie. Na zimnym silniku poziom płynu w normie, po rozgrzaniu poziom się podnosi i pojawiły się wycieki, wczoraj to nawet całkiem sporo płynu 'wypchnęło' gdzieś w okolicach zbiornika, nie widziałem dokładnie gdzie był ten wyciek. Czy zbiornik wyrównawczy ma jakiś zawór bezpieczeństwa? Pompa wody względnie świeża, ma około 50k km.
Jak dla mnie to przyczyną jest zbieranie się gazów w jakiejś części układu. Gazy te, nie wiedzieć czemu, nie przedostają się do zbiornika wyrównawczego, który jest w najwyższym punkcie całego układu. Po nagrzaniu gazy zwiększają swoją objętośc i powodują wzrost poziomu w zbiorniku wyrównawczym.
Moja diagnoza to albo coś z pompą wody, albo jakiś z przewodów jest niedrożny. Jutro jestem umówiony w warsztacie może coś wydumają.
|