Temat: [Fiesta 2017- ] Nowa fiesta, jaka jest?
View Single Post
Stary 10-01-2019, 09:51   #290
Kubsi1
ford::amateur

Imię: Jakub
Model: Fiesta
Silnik: 1.0
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Nowa fiesta, jaka jest?

Cytat:
Napisał marcin'ek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kubsi1 byles w ASO, co powiedzieli? Pytam bo chyba mam podobny problem - na zimnym silniku dymi normalnie ale wczoraj po trasie gdy stanalem, to dymil wg mnie zbyt mocno jak na rozgrzany silnik. Pozatym dzisiaj widze ze poziom plynu spadl do polowy, ale ani w plynie niema sladow oleju, ani pod korkiem oleju kremowej mazi.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisał mskgs Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mi też ucieka płyn chłodniczy. Po ok. 6-7k km miałem poniżej minimum, po 4 miesoącach od tego przy 15k km musiałem znowu dolać bo spadł do minimum.
Byłem w ASO i uważają, że problemu nie ma - ten model tak ma. Uzupełnili płyn i tyle. Mam mieszane uczucia, znajomy mechanik mówił, że taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Nie widać natomiast żadnych wycieków, były robione próby CO2. U mnie olej również jest w porządku, pod korkiem brak oznak. Według niego winna może być chłodnica egr.

Od wizyty w ASO zrobiłem niewielki przebieg bo 1000km, ale ubytek jest już widoczny, robię sobie zdjęcia i porównuje. Auto zawsze badam w tym samym miejscu na zimnym silniku.

Czytając opinie o Fordowskich ASO, mając już samodzielnie przyjemność skorzystania z ich usług oraz słysząc opinie innych klientów gdy czekałem w salonie na mechanika doszedłem do wniosku, że naprawę wykonam we własnym zakresie. Przy 10000km wymieniam olej i filtry, przy okazji poproszę aby zajęli się tym problemem. Gdy uda się naprawić dam znać co to było.
Kubsi1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem