Cytat:
|
A jaki koszt za pierwszą usługę podniesienia mocy
|
1722 PLN
Cytat:
|
czy faktycznie masz lepsze odczucia niż po poprawce u heko?
|
Po "poprawce" u heko (żeby nie szarpał) pozostała w zasadzie seria... Tak jak pisałem: w lato (około 25 stopni na dworze) na starym IC miałem 222KM/308Nm. Z nowym IC i przy około 7 stopniach (jeśli mnie pamięć nie myli) - czyli hamowanie auta przed samym chipem u TCP - wykazało 234KM/333Nm (czyli poprawka heko + IC od FMICa). Teraz jest 270KM i 390Nm. Nie jest perfect, ale to
prawdopodobnie przez zmiany na regulacji gruszki... W każdym razie w tym momencie jest znacznie lepiej niż było, zdecydowane lepsze odczucia, ale jeszcze jestem umówiony, że jak zmienię DV to podjadę i pokręcimy tą gruszką, żeby było w pełni ok. Ale to tak jak napisałem: jak będzie wszystko zrobione to napiszę jak jest
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Czy były problemy mechaniczne i po ich rozwiązaniu dopiero był sens chipować?
|
Wymieniłem kilka rzeczy (MAP Sensor, Boost Solenoid, IC, sprawdziłem szczelność, świece i kilka innych pierdół jak ta nieszczęsna regulacja gruszki...) i nic to nie zmieniło. Dlatego podjechałem do innego tunera.
No i przede wszystkim nauczka na przyszłość: chip nie idzie tak jak trzeba, coś jest nie tak to lepiej wracać do serii i szukać problemu (jeśli faktycznie to problem mechaniczny). Mnie zabawa w chipowanie już kosztowała 4k wliczając paliwo na wizyty...