Cytat:
|
Ile rozrządów 1.8 TDCi padnie przy wymianie tylko paska?
Jeden na dziesięć?
A można skasować 10 razy za napinacz, kasetę, pompę.
Ile z tych 10 samochodów zmieni właściciela i pójdzie "w Polskę"?
|
10/10 przynajmniej jeśli chodzi o pasek. Kwestia czasu.
Nawet jak zmieni właściciela, i pójdzie w Polskę, to jak pójdzie z kwitami, z fakturą za naprawę, to może wrócić. Tym bardziej że to nie będzie gwarancja na usługę, a sprawa o oszustwo.
Cytat:
|
Czy przy zerwaniu paska warsztat zapłaci za zniszczony silnik czy tylko za rozrząd i robociznę?
|
No niestety za wszystko, wiec ja np pitolę taki interes, ryzyko i bezsenne noce. Wolę spać spokojnie.
Cytat:
|
Bardzo znane warsztaty mają w regulaminie "części nie zwracamy, przechodzą na własność warsztatu
|
to poprosić do wglądu.
Cytat:
|
Jestem pewien że niejeden właściciel przekalkulowal sobie jakie ryzyko niesie ze sobą odkręcenie filtra oleju o pół obrotu, "popuszczenie" oleju na karter i wytarcie filtra szmatą.
|
Na oszustów nic nie poradzisz, w każdej dziedzinie/branży. Tyle że to wychodzi i się nie opłaca. Na takie rzeczy pozwalają sobie duże warsztaty, sieciówki, ASO, które wiadomo że jak nie ten to inny klient przyjedzie.
Cytat:
|
Nie uogólniam, to po prostu obszar tak kuszący do nadużyć jak knajpa w Kołobrzegu.
|
Jak każdy inny.
A jak wytłumaczyć, że mówię klientowi że ma wylane amortyzatory, albo luz na sworzniu, taki na 1 cm. Klienci później jada na przegląd na stację diagnostyczną, i tam jest wszystko ok, test amorków ok, luzów nie ma w obu przypadkach przeglądy podbite. Wracają do mnie z pretensjami, żem naciągacz. Auto na podnośnik, klient na halę i pokazujemy. Kopara opada. Komu wierzyć, komu ufać.