Zadam laickie pytanie, ponieważ delikatnie nie ogarniam tutaj odpowietrzania...
W przypadku 2.2TDCi odpowietrza się pompką, której stronę ssącą podłączamy do złączki powrotu do baku na filtrze (strzałka) a stronę tłoczącą pompki do zasilania filtra jak na załączonym obrazku?
Czy też najpierw trzeba zalać filtr paliwem podłączając pompkę między dolot z baku a złączkę zasilającą filtr a dopiero później ciągnąć paliwo z powrotu do złączki zasilającej?
Czy też po prostu podłączamy wszystkie przewody z wyjątkiem powrotu do baku, tam wpinamy ssanie pompki i ciągniemy paliwo z baku, przez filtr, pompę i powrót do jakiejś butelki aż nie będzie bąbli powietrza?
Niestety dla 2.2 dobrych filmików brak, albo ślepy jestem.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W Etis jest takie zdjęcie ale nie pasuje mi tu coś. Pompka podłączona tak, że nie ciągnie paliwa z baku.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytam ponieważ całe życie jeździłem benzyniakami i nigdy nie odpowietrzałem układu paliwowego w kopciuchu.