Temat: [Focus 2011-2014] Przegub wewnętrzny - diagnoza
View Single Post
Stary 13-01-2019, 16:26   #27
maciejas002
ford::beginner

Imię: Maciej
Model: Ford Focus MK III
Silnik: tdci
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Luz półosi - poważny problem

Cytat:
Napisał kriski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: @maciejas002 - zawsze ryzyko jest, ale co niektórzy wiedzą, kogo w razie czego pytać, lub kupować u sprawdzonych sprzedawców.
Tak z innej beczki, na moje nieszczęście jestem skazany na ASO, bo czekam na akcję z układem chłodzenia już 1,5 miesiąca od złożenia zlecenia. Części były na miejscu już po tygodniu, ale miły pan z opiłowanymi paznokciami oznajmił mi, bym zadzwonił pod koniec stycznia, gdyż osoba która to zakłada jest oddelegowana na stanowisko opon...i to K.....wa nie jest żart. Gdyby nie widniejący wpis na VIN-ie to bym w życiu tam nie zostawił auta.
No i to jest właśnie nasza rzeczywistość. Mam nadzieje że udało się już ogarnąc naprawe?

Świeta/Nowy Rok, nie było czasu na wiele spraw. Pojawiają się nowe wątki i tu pytania:
czy tuleje wahaczy TYŁ ( oś przód te duże, mogą powodować drgania?
czy poduszka skrzyni ( z tyłu ) w kształcie " U " mogłaby to powodować ?

Co do tuleji, nie są wyrąbane w kosmos, 3z3 diagnostów mówi że by sie nie przyczypiło do nich na przeglądzie. Sama poduszka ma luz przy śrubie poprzecznej zdaje sie być rozwuklanizowana lekko, nie zauważyłem w związku z nią problemów przy ruszaniu,zmienie biegów.
Niestety drgania nadal są, jazda 120++ to katorga. Rozważam półośke na podmiane lewą.
maciejas002 jest offline   Odpowiedź z Cytatem