View Single Post
Stary 14-01-2019, 22:19   #1
radmol
ford::average

Imię: Radek
Model: S-Max
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2011
Domyślnie Czujnik deszczu - czy można odłączyć?

Witam,

Ja zadam może dziwne pytanie. Mam dwa fordy - Fokę i Smaxa. W obu mam czujniki deszczu. W poprzednich autach nie miałem tego cuda inżynierii XXI wieku. Dla mnie osobiście jest to najgłupsza rzecz jaką w aucie widziałem i używałem.

Pytanie: czy można odłączyć czujnik deszczu tak, abym mógł włączyć wycieraczki normalnie w trybie przerywanym??? jak za dobrych dawnych czasów???

Przy włączniku wycieraczek w trybie nr 1 (tryby to mam na myśli 1 - z czujnikiem aktywnym, 2 - ciągły, 3 - bardzo szybki ciągły) mamy pokrętło którym teoretycznie można wyregulować czułość czujnika. Ani w foce ani w smaxie to nie działa logicznie - jak jest mgła wycieraczki wariują, jak pada śnieg to szlag je trafia, w nocy wcale nie działają lub nagle zaczynają świrować jak stanę w korku za kimś kto na stopie stoi i mnie razi. Ja bym bardzo chciał zrobić tak, aby to pokrętło służyło mi do tego abym mógł zmieniać częstotliwość przerywanej pracy wycieraczek od bardzo powolnej do przerywanej szybkiej tak jak to było np w maluchu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Da się??

Strasznie mnie i moją żonę to (cenzura) i stąd prośba o pomoc.
Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 15-01-2019 o 09:17
radmol jest offline   Odpowiedź z Cytatem