1. Ja staram się jeździć ekonomicznie i raczej tak około 2000obr. Według mnie i mojego mechanika ford focus 100KM ma bardzo dobrą elastyczność a ja dodam, że najlepszą z aut które do tej pory miałem i mam (dwie astry 1.4 90 i 97KM, corolla 1.6 110KM, jazz 1.4 i s-max 160KM EB - wszystko benzyny). Według mechanika za szarpanie może być właśnie winny zbyt duży moment obrotowy w zakresie 1800 - 2000obr. Znowu zmiana biegów powyżej 2500obr wiąże się z większym zużyciem paliwa i głośniejszą pracą silnika (ja nie jeżdżę dynamicznie bo dzieciaki mi śpią zawsze w aucie i nie chcę nimi trząść a poza tym jeżdżę we Wrocławiu od świateł do świateł).
2. O pedale przyspieszenia sam myślałem - tam jest potencjometr i może on faktycznie głupieje jak ledwo muskam pedał? Chyba wymiana nic nie da bo "ten typ tak ma" pewnie...
3. Mechanik pomagał kupić identyczne auto znajomej tyle tylko, że z 2008r (też polift). Nieco większy przebieg. I szarpie podobno identycznie w tym samym zakresie obrotów...
4. Szarpanie to nie są wibracje kabiny na jałowym. To są poszarpywania od napędu czyli z kół. Czuję je tylko na 3 i 4 biegu, czasami też na 2 biegu ale to w specyficznych warunkach. Zauważyłem, że jak jadę po w miarę równej drodze (powiedzmy nowym asfalcie) to szarpania są albo minimalne albo wcale ich nie ma. Najbardziej je odczuwam jak przyspieszam po zjechaniu z progu zwalniającego - wtedy szarpie ewidentnie 1700 - 2000 na 3 i 4 biegu (na 2 biegu przejeżdżam przez próg). Tak jakby coś się majtało w jakiejś rurze i zatykało i odtykało dopływ czegoś (powietrza?). Na 1 i na 5 biegu nie szarpie wcale.
5. Te pomiary moich starych oryginalnych kabli są OK? Szukam wątku o pomiarach ale nie mogę znaleźć. Nowych kabli nie mierzyłem bo zapomniałem a teraz ich nie będę demontował specjalnie po to
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no. 1 - 4,33kOhm
no. 2 - 4,62kOhm
no. 3 - 2,47kOhm
no. 4 - 2,19kOhm