Temat: [Transit 2014-2019] Czy ktoś już posiada nowy model ???
View Single Post
Stary 15-01-2019, 18:15   #965
tomaszjan31
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Czy ktoś już posiada nowy model ???

Kabina super wygodna i funkcjonalna, lepsze widoczność, bardzo dobrze wyciszona. Podejrzewam ze jak sie tylko przesiądziesz na dłuższą jazdę próbna ze swojego, to nie będziesz chciał z niego wyjść.
Co do nowego silnika to już inni muszą sie wypowiedzieć użytkownicy, choć koledzy z forum/zwłaszcza/ związani z aso wychwalają go mocnoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja na ten temat mam inne zdanie, czytając o rożnych problemach z tymi silnikami o niskim przebiegu.
Nie wiesz w bajki o możliwości przedłużeniu gwarancji forda w tym roczniku , jak już to tylko okrojone ubezpieczenie.
Niby fajny silnik, dobrze sie zbiera i miej pali, nawet mam wrażenie że ciszej pracuje, jednak wole starszego 2,2 puma, którego inni przeklinają. A ile nowa jednostka wytrzyma... Na dzień dzisiejszy większość tych jednostek ma małe przebiegi, jedne jeżdżą po modyfikacjach serwisowych, inne borykają się od startu.
Szkoda że Ford traktuje po macoszemu użytkowników tych fajnych samochodów, którzy zostali testerami nowej jednostki napędowej

Ostatnio edytowane przez tomaszjan31 ; 15-01-2019 o 18:20
tomaszjan31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem