View Single Post
Stary 16-01-2019, 00:31   #794
cza-rny
ford::average

Imię: Grzegorz
Model: Focus MK3.5 ST-line kombi
Silnik: 1.5 / 182
Rocznik: 2017/2018
Domyślnie Odp: Fabryczne światła dzienne - mijania - wyłączenie

Cytat:
Napisał Ze_ja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Że co? Chcesz mieć pozycyjne z tyłu, bez pozycyjnych z przodu, ale tylko, kiedy mijania świecą słabiej (skandynawskie)? Dobrze rozumiem?

Jak sobie to wyobrażasz, skoro światła pozycyjne są na jednym włączniku? Bezpiecznik F110 też jest od świateł pozycyjnych, tyle że w trybie skandynawskim. Przy innych ustawieniach przełącznika świateł pozycyjne świecą niezależnie od tego bezpiecznika. Niemniej nie ma opcji włączania pozycji z tyłu bez włączenia przodu. No chyba, że byś dokładał dodatkową instalację jakąś i oddzielny włącznik.
Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bez pozycyjnych z tyłu lepiej widać światła stop, zwłaszcza w autach , które je mają na tych samych żarówkach co pozycyjne (jak focus mk2). Nie ma praktycznego uzasadnienia dołączać ich do dziennych.
Z tyłu mam lampy na ledach, a chciałem osiągnąć efekt lamp dziennych przód-tył bez zbędnego świecenia pozycyjnych z przodu
cza-rny jest offline   Odpowiedź z Cytatem