View Single Post
Stary 18-01-2019, 15:27   #14
terragady
ford::average

Model: Mondeo (+ Transit)
Silnik: 2.0 TDCI 115hp
Rocznik: 2010 - przedlift
Domyślnie Odp: Mrygajace zegary przy awaryjnych parujace szyby przy włączonej klimie

Hej, nie wiem czy masa działa prawidłowo w słupkach, jak jeden kierunek zostawiłem z jednej strony i podłączyłem kabelkiem jak mówiłeś w drugim słupku przy odłączonej lampie to jak kierunek migał to mijania na kabelku też migało. Jak mam odłączone wszystkie lampy i sprawdzam jedną żarówką na kabelkach to działa normalnie ale wtedy nie wiadomo tak na prawdę bo nie ma nic dodatkowego, żarówki wszystkie wymieniłem nie ma problemu, w oprawkach pojedynczo działają też dobrze ale normalnie wszystkie też działają dobrze do momentu włączenia hamulca/kierunku/awaryjnych itd wtedy robi się choinka.

Wszystkie kostki w słupkach sprawdziłem i nie było wielkich zaśniedzeń, psiknąłem wd40 też. Nie mogłem się dostać do jakiejś jednej kostki co jest zupełnie na dole w słupku jak się rękę wsadza (tam mi śrubka wpadła to wkładałem rękę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) no i nie rozbierałem tej pod samochodem ale ona chyba jest od zasilania haka. Zaraz będę sprawdzał tym kablem prosto od aku jak mówiłem.

Dzieje się to tylko z tyłem, przód w ogóle na to nie reaguje, nawet oświetlenie kabiny nie miga, tylko tylne lampy i górne stopu delikatnie pulsuje przy kierunkach. Może trochę oświetlenie paki ale jak już to bardzo delikatnie albo tak mi się po prostu wydaje, na pewno nie tak jak pozostałe.

Masy w komorze sprawdzałem, jednej nie mogłem odkręcić więc się nie siłowałem już ale chyba masa w komorze jak reszta działa nie powinna mieć wpływu na tył?

Myślałem że może też coś w bezpiecznikach ale to chyba nie możliwe?

EDIT: tak pomyślałem że to tylko mało watowe żarówki migają, mijania z tyłu jest 5W a reszta jest 21. Jak np włącze wsteczny i kierunek to wsteczny nie miga.

Ostatnio edytowane przez terragady ; 18-01-2019 o 15:45
terragady jest offline   Odpowiedź z Cytatem