Temat: [Fiesta 2008-2012] Woda w bagażniku.
View Single Post
Stary 18-01-2019, 17:31   #66
mathkaczy
ford::average

Imię: Mateusz
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2009
Domyślnie Przeciek w bagażniku

Cześć

po raz kolejny wraca do mnie temat przecieku w bagażniku.
Zauważyłem ostatnio sporą ilość wody we wnęce bagażnika, staram się od kilku dni ustalić jego położenie, po deszczu potrafi się tam znaleźć ~ 100ml :O

we wakacje również pojawiał się przeciek ale był on niewielki, ustaliłem wtedy że przez światło stopu bądź samo połączenie gumowe przewodów od klapy przeciekała woda - podsufitka od środka była mokra. Wszystko jest ładnie uszczelnione silikonem, zdjąłem wtedy lotkę i każde możliwe miejsce było zabezpieczone.

Nie mam pojęcia jednak skąd woda dostaje się teraz. Wykładzinę zdjąłem kilka dni temu żeby wyschła od spodu i nie zakładałem jej, wczoraj umieściłem wszędzie ręczniki papierowe gdyż metal ogólnie w wielu miejscach był wilgotny. Dziś zdziwienie
bagażnik zostawiłem tak: (pod obiciem jest umieszczony ręcznik papierowy.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak widać woda nie spływa z góry, a mimo to jest jej dość sporo w niecce za zderzakiem, dodatkowo na dnie we wgłębieniu od opony zapasowej po wytarciu prawie się nie pojawiła. Wszystko wygląda jakby woda pojawiała się z dołu :| ? albo skraplała się ale jest jej za dużo na skraplanie z powietrza i dlaczego akurat tam ? Ktoś przerabiał może coś podobnego ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mathkaczy jest offline   Odpowiedź z Cytatem