Cytat:
|
... nie zapominajmy ze "tworzyl" wzorujac sie na rosjaninie...
|
Widzę, że Kolega Sławek wie coś więcej niż ja i niż Sławek-adresat...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak to mówią Sławku - "jesteś w mylnym błędzie"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Obydwa softy - i m0trala i
@
orion512
za swoje źródło i wzorzec mają oryginalny soft Forda - wydany jedynie na Chiny.
Sławek nawet o tym pisał swego czasu wyraźnie - wykonał specjalną wersję convers+ (z powiększonym flash) aby dało się wgrać chiński soft oryginalny i w oparciu o to źródło wykonał własną wersję modyfikacji oprogramowania europejskiego. Tak samo zresztą zrobił Rosjanin.
No to to sobie wyjaśniliśmy...
A co do pierwszego - Ford oryginalnie oraz Rosjanin w ślad za Fordem zakres działania czujników przodu (mniejszy zresztą niż z tyłu) podzielił bodajże na 4 poziomy wizualizacji. Stąd na sofcie m0trala przodem "albo się jest daleko od ściany" albo "oooooooooooo już jestem na ścianie!!!".
U Sławka
@
orion512
jest to zrobione ze zdecydowanie większą gradacją i to ładnie widać na wizualizacji. Jeśli mylę parametry (te Fordowskie "na 4"), to Sławek mnie sprostuje. Chodzi jednak o istotnie wyższą precyzję Sławka wizualizacji zbliżania się do przeszkody.