@
slawek-kali
- nie bzdury tylko praktyka. Jednego i drugiego softu ogrywałem i każdy testowałem wiele razy - a Ty? Sprawdź dokładnie soft ruski, albo wpadnij kiedyś do mnie i pokażę Ci jak działa soft Oriona. Wiem też jak działa PAM i jakie informacje wysyła.
@
totek2
- widać nie wiesz jednak w czym problem i jak wygląda problem palety barw. Nie ma możliwości zrobienia każdego zdjęcia. Dlatego trzeba wybierać po pierwsze takie, które nie ma zbyt szerokiem palety i też je modyfikować. Nie wiedziałeś chyba jak wyglądają zdjęcia wsadzone w sofcie Oriona - są bardzo dopracowane. Przejścia tonalne w ruskim sofcie dla mnie są nieakceptowalne - męczą wzrok pixelozą. Jak twierdzisz, że soft ruski nie ma pixelozy, to podeślij mi soft z takim logo, ogram na testowym liczniku i pokażę Ci gdzie są.
Jeżeli Ci pasuje ruski soft, to spoko. Szanuję to. Po prostu masz większą tolerację - ja nie mam takiej. Drażni mnie bardzo niska jakość. Na szczęście nie ja wybieram, tylko ktoś kto do mnie przyjeżdża - daje mu pełną możliwość wyboru.