Dzięki za odpowiedź!
Cytat:
|
Dostaje zadyszki, czyli pracuje płynnie ale mocy nie ma, czyli ty mu w gaz a on muł jak by turbina nie działała, ale płynnie, czy czuć szarpania ( wypadanie zapłonów)
Czy raczej ty mu w gaz, a on zgasł, a odpuszczając pedał gazu jedzie jak by lepiej?
|
Tu się jeszcze wstrzymam z odpowiedzią, bo chcę mieć więcej prób na zimno, a jadąc do/z pracy w gęstym ruchu nie mam jak próbować.
Cytat:
|
Po rozgrzaniu chodzi ok czy prawie ok...
|
Ja napiszę, że prawie ok, chociaż większość różnicy by nie zauważyła.
Cytat:
|
Na postoju wkręca sie płynnie na obroty? co sie dzieje przy gwałtownym dodaniu gazu na postoju?
|
No to można wiele razy próbować
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I to obserwowałem sobie od kilku tygodni. Różnica jest zdecydowana i powtarzalna tzn. po pierwsze na LPG reaguje bez zwłoki (po prostu żwawiej), a na NoPB z odczuwalną zwłoką (jakiś czas temu wręcz z zadławieniem, ale teraz ono ustało). Dziś spróbowałem jeszcze inaczej tzn. gdzie dojdzie wskazówka przy takim samym bardzo szybkim depnięciu do oporu (prób kilkadziesiąt): na LPG 1500 obrotów, na NoPB 1300-1350. Zawsze niżej.
Częste przełączanie zwróciło moją uwagę jeszcze na brak płynności przy przejściu z LPG na NoPB. Jest to wahnięcie może o 50 obrotów, ale w drugą stronę absolutnie nie występujące.
Cytat:
|
Co się dzieje przy jeżdzie z dużym obciążeniem (4 bieg przy 40 i pedał gazu w podłoge, wypadnie zapłon)
|
Dziś kilkanaście prób. Efekt widoczny dopiero z poziomu ~1200 obrotów, trochę poniżej 40 km/h. No i jest różnica - na LPG nawet się nie zadławi, tylko kręci cierpliwie jakby czekał na turbinę. Na NoPB ewidentne szarpnięcia, jak przy wypadaniu.
Jak w treści ;-) tzn. świeży. No powiedzmy, że ma te 5 tys., bo wymieniłem, jak objawy się zaczęły, ale to nic nie dało.
Cytat:
|
Jeśli jesteś na 10000000% pewien że na LPG jest zupełnie ok...
|
Najmniejszych. Inaczej nawet bym głowy nie zawracał.
Cytat:
|
Nie wiem jaką masz instalacje gazową, ale w niektórych jest możliwość sewisowo przełączania pojedynczych wtrysków. Wtedy puszczasz ten jeden podejrzany na gaz reszta na Pb i testujesz czy auto dalej ma muła.
|
Compact. Jest ta opcja. Zainwestuję albo w kabelek, albo we wtryski (które są dość tanie).
Chociaż chyba jeszcze spróbuję zalać nowy bak jakiejś dobrej NoPB, tylko bardzo mało mi benzyny schodzi i ciężko wyjeździć. A jakość paliwa też wolałbym wyeliminować.
Jeszcze raz dzięki za odpowiedź. Jeśli do czegoś dojdę dam znać.