View Single Post
Stary 23-01-2019, 13:46   #67
kgb23
ford::amateur

Imię: Stan
Model: Focus CC
Silnik: 2.0 TDCI 136KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Re: [MODERNIZACJA] Focus MK2 Wymiana zegarów na polift + aktualizacja ROM

Witam

Mam problem przy dodawaniu nowych kluczy.
Auto to Focus Cabrio 2.0 TDCI z 2007 r w którym postanowiłem wymienić zegary na poliftowe. Dokupiłem zegary i kluczyk bo miałem tylko jeden . Po podłączeniu nowych zegarów postępuję zgodnie z instrukcją czyli zakładka wymazywanie starych kluczy itd ale tu informacja o zerowej liczbie zapisanych kluczy więc przechodzę dalej do zapisywania nowych kluczy. Przy przy próbie wyliczenia incode przez forscan dostaję błąd informujący o nieprawidłowym kodzie wejściowym. Kilkukrotna próba nic nie daje , wyliczenia kodu zewnętrznym programem daje ten sam błąd . Dodam tylko , że do starych zegarów bez problemu dopisałem kluczyk , który kupiłem .
Kabel jakiego używam to Viaken V3 STN1170.
Czy ktoś miał podobny problem lub wie jak mi pomóc ?
Z góry dziękuję
[IMG]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/IMG]

[IMG]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/IMG]

kgb23 jest offline   Odpowiedź z Cytatem