Cytat:
|
Dziękuję za oddzew. Osobiście nic do tego produktu nie mam,moje auto po raz kolejny zalane zostało tym właśnie olejem.
|
Też nie mam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeżdżę na Motulach od lat, w Fordzie 3 czy 4 wymiana na 913 D ze świadomością, że nie jest to olej jakiś wysokich lotów, ale moim zdaniem uczciwy produkt, bo przynajmniej wiem przez kogo robiony i proporcje składowe nie są tajemnicą. Sprawdza mi się w niskich temperaturach jakie miewam u siebie, a i na upalnym południu Europy robi robotę. Zmieniam max co 12 tys km.
Bump:
Cytat:
|
Zajebisty filmik czy na podstawie tego psełdo testu kupujecie Oleje .paranoja i Smoleńsk
|
Masakra Panie masakra.
Jako próbki testowej człowiek używa cienkich odcinków drutu lub jakiegoś pręcika które pochodzą z obróbki plastycznej zwanej ciągnięciem drutu, nie druta, chociaż przy tym też się utwardza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety taka obróbka mimo, że dokładna może być i z powodu sporych naprężeń występujących w strukturze materiału daje wysoką powierzchniową twardość to ta twardość nie występuje taka sama w każdym miejscu.
Test pokazuje, że obracającym się kółeczkiem (chyba obudowa łożyska) można zetrzeć powierzchnię drutu i tyle
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdyby użył próbek powtarzalnych do każdego testu i nie ciętych z drutu, ale trasowanych płytek i każda ze zmierzoną twardością, identycznie taką samą dla każdego oleju, zmieniał obracające się kółeczko przy każdym teście z innym olejem i też ze zmierzona twardością. Ustalił dla każdej próbki identyczną wysoką temperaturę oleju, bo to ma sens w wysokiej temperaturze, zapewnił super identyczny docisk to już już był by blisko sensownemu testowi.
W tej opcji losowa zabawa na zasadzie trafię albo nie trafię na kawałek drutu bardziej lub mniej powierzchniowo utwardzony przy obróbce plastycznej ciągnienia drutu.