Temat: [Mondeo 2014- ] Działanie Start-Stop ASS
View Single Post
Stary 24-01-2019, 19:29   #265
tomtom13
ford::average

Imię: Tomek
Model: Focus MK4 2021
Silnik: 1.5Ecoboost 150PS A8
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: Działanie Start-Stop ASS

Cytat:
Napisał facio07 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tym "start stop" ja się nie przejmuję!
Ja też nie ale szyba nie grzeje i to większy problem.

Bump:
Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hmm,nie wiem jak to jest w Forscan.
W UCDS można wybrać BMS po LIN,albo PWM albo wyłączony.W Forscan'ie tak samo ?
Nie wiem, widziałem tylko ,że jest wyłączony. Nie sprawdzałem innych opcji.

Bump:
Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak to sprawdziłeś ?
Bardzo często w autach (mondeo mk5) widziałem w BCM'ie ustawione "Varta 90Ah800CCA T8" choć fizycznie był inny akumulator wstawiony(oryginalny Forda).
Zastanawiam się czy ustawienie innego aku nie ma wpływu na to , że są problemy z grzaniem szyby i start stop. ktoś z grupy na FB zmienił typ akumulatora na taki jak faktycznie posiada i szyba zaczęła grzać.

Bump:
Cytat:
Hmm,nie wiem jak to jest w Forscan.
W UCDS można wybrać BMS po LIN,albo PWM albo wyłączony.W Forscan'ie tak samo ?
Teraz sprawdziłem: jest wybór BMS in car cfg: 0- none , 1- LIN, 2- PWM. U mnie jest 1-Lin. Oprócz tego jest :battery monitoring system: 0- disable 1-enable. U mnie jest disable.
tomtom13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem